Mikä

Teoria aikaansaamisesta pohtii tekemista, aikaa, laiskuutta, tehtäviä, työtä, vapaa-aikaa ja ennen kaikkea sitä, miten jotain saisi aikaan.

Kuka

Venla on liikuntavammainen ADHD-tyyppinen, jota ei huvita tehdä mitään turhaa. Sen seurauksena hän pyörittää omaa yritystä, tekee päivätöitä, opiskelee, on monessa järjestössä aktiivi, viettää aikaa puolison kanssa ja katselee liikaa televisiota.

on/off

Tällä viikolla on tullut pohdittua ADHD-oireilua ihan käytännön kautta. Joku päivä meni, että mikään hyödyllinen ei kiinnostanut. Hyödytönkään ei edistynyt, kun pelaamisesta tai videoide katselusta ei tullut mitään.

Toisena päivänä taas oli koko ajan häiriöitä. Milloin toisen videot olivat liian lujalla, mikro piippasi, kännykkä soi ja WhatsApp piippasi, tai oli muuta mukamas häiritsevää. Kaikkihan olisi voinut sulkea kuulokkeilla ulkopuolelle ainakin hetkeksi.

Muutama päivä taas on mennyt töitä tai muuta hyödyllistä tehden. Tänäänkin on päivitetty verkkosivuja, tehty ajatustyötä ja kirjoitettu, eikä kello ole edes kolmea.

Tämä onkin näkyvin ADHD-oireeni. Joko mitään ei tapahdu tai kaikki tapahtuu kerralla. Se sopii yrittäjälle, mutta ei tuntityöläiselle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *