Mikä

Teoria aikaansaamisesta pohtii tekemista, aikaa, laiskuutta, tehtäviä, työtä, vapaa-aikaa ja ennen kaikkea sitä, miten jotain saisi aikaan.

Kuka

Venla on liikuntavammainen ADHD-tyyppinen, jota ei huvita tehdä mitään turhaa. Sen seurauksena hän pyörittää omaa yritystä, tekee päivätöitä, opiskelee, on monessa järjestössä aktiivi, viettää aikaa puolison kanssa ja katselee liikaa televisiota.

Suunnitelmat uusiksi?

Suunnitelmat muuttuvat aina. Mikään suunnitelma ei voi kattaa kaikkia vaihtoehtoja toteutumiselle. Projektisuuunnitelmissa on oma osionsa riskeille. Pitää varautua siihen, että jokin menee pieleen.

Pidänkin enemmän tavoitteiden määrittämisestä kuin tarkasta suunnittelusta. Enemmän siis sitä, mihin ollaan pyrkimässä kuin miten sinne päästään. Ainakaan itselläni tarkat toimintaohjeet ja minuuttiaikataulut eivät toimi. Harvoin niitä pystyy noudattamaan pilkulleen.

Bishop puhuu odotusten vähentämisestä. Mitä vähemmän odotuksia ja suunnitelmia, sitä vähemmän pettymyksiä. Hän kehottaa tekemään eikä suunnittelemaan.

Kun haluaa saada oikeita asioita tehdyksi, on impulsiivisuus sekä hyödyksi että haitaksi. Kun tekee asiat heti, kun ne tulevat mieleen, ne tulevat tehdyksi. Suunniteltujen asioiden lista ei kasva ja edes jotain edistymistä tapahtuu. Toisaalta se tehty asia ei välttämättä ole se paras vaihtoehto. Tiskit jäävät kesken, kun pitää tilata uusi vesikannu ja katsoa kaikki verkkokaupat läpi.

Jokin suunnitelma ja tavoite on aina hyvä olla olemassa.


Aiheeseen liittyvää

Gary John Bishop

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *