Mikä

Teoria aikaansaamisesta pohtii tekemista, aikaa, laiskuutta, tehtäviä, työtä, vapaa-aikaa ja ennen kaikkea sitä, miten jotain saisi aikaan.

Kuka

Venla on liikuntavammainen ADHD-tyyppinen, jota ei huvita tehdä mitään turhaa. Sen seurauksena hän pyörittää omaa yritystä, tekee päivätöitä, opiskelee, on monessa järjestössä aktiivi, viettää aikaa puolison kanssa ja katselee liikaa televisiota.

Tavattomat tavat

Hyvin monet oppaat lähtevät ajatuksesta, että aikaansaaminen on tavoista kiinni. On tehtävä sitten hyödyllistä tai hyödytöntä, aktiivista tekemistä tai rentoutumista, se kannattaa ottaa tavaksi.

Hargraven koko kirja alkaa sillä, että ensin päätetään mihin aikaan päivästä ja missä harjoitukset tehdään, jotta niistä tulee tapa. Sama kirja monen muun lailla tekemään päivittäisen tavan ja rutiinin rentoutumisesta ja itsen kehittämisestä.

Sammakkojen syöminenkin varmasti helpottuu ajan myötä, kun siitä tulee tapa.

Rutiini ja tapa ehkä eroavat toisistaan hieman, minkä takia puhun tavasta. Rutiini on enemmän automaattista tekemistä, se ei vaadi kovin paljon ajattelua. Tapa taas saattaa vaihdellä sisällöltään. Se ei mene aina saman kaavan mukaan, mutta pyrkii siihen.


Lisää lukemista

Mind Hacking

Tottumus tai tapa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *