Mikä

Teoria aikaansaamisesta pohtii tekemista, aikaa, laiskuutta, tehtäviä, työtä, vapaa-aikaa ja ennen kaikkea sitä, miten jotain saisi aikaan.

Kuka

Venla on liikuntavammainen ADHD-tyyppinen, jota ei huvita tehdä mitään turhaa. Sen seurauksena hän pyörittää omaa yritystä, tekee päivätöitä, opiskelee, on monessa järjestössä aktiivi, viettää aikaa puolison kanssa ja katselee liikaa televisiota.

Päivän suunnitelma

Otsikko on ehkä hieman hämäävä. Tämä suunnitelma voi olla yhdeksi päiväksi tai useammaksi. Se ei myös ole kellon tarkka suunnitelma, jota pitää noudattaa orjallisesti. Aikataulutettu osuus tosin löytyy. Elämän ikäviä tosiasioita, että monella meistä on aina jotain päivän aikana, joka pitää hoitaa tiettyyn aikaan.

Suunnitelma on nimensä mukaisesti suunnitelma. Se voi muuttua tai sen tilalle voi tulla jotain muuta. Anna sen elää omaa elämäänsä. Suunnitelman tarkoitus on auttaa sinua aikaansaamisessa eikä kahlita sinua.

Osan suunnitelmasta voi kirjoittaa etukäteen. Lusikoiden määrä kannattaa kuiten lisätä vasta saman päivän aamuna tai kun vilkaiset suunnitelmaa ensimmäisen kerran päivän aikana.

Voit kirjoittaa suunnitelmaasi näiden ajatusten pohjalta haluamallasi tavalla. Jotkut luovat tekstitiedostoja tietokoneelle, toiset näpyttelevät kännykkään päivittäiset tiedot. Sivun lopussa on Word-tiedosto, josta löydät mallipohjan, jonka voi vaikka tulostaa.

Suurin sammakko

Mikä on hankalin ja ikävin asia, joka pitää saada tehtyä? Teetkö sen kokonaan tänään vai jaatko sen osiin?

Lusikat

Miten paljon jaksat tehdä tänään? Arvioi lusikoiden määrä. Ovatko lusikat suuria vai pieniä? Voit päivän lopuksi pohtia, jäikö lusikoita yli vai lainasitko niitä huomiselta.

Päivän pakolliset

Mitkä ovat ne aivan pakolliset tehtävät ja niiden aikataulut? Onko töissä kokous, pitääkö lapset hakea tarhasta, pitääkö soittaa lääkärille… Tehtävät voivat olla suuria tai pieniä. Joskus hampaiden pesu voi olla aivan riittävä tehtävä.

Haluan saada tehtyä

Mitä muuta pitäisi saada aikaan pakollisten asioiden lisäksi? Haluatko tehdä opiskelutehtäviä tai töitä? Varaatko puoli tuntia työpaikkailmoitusten selaamiseen? Puoli tuntia aikaa puolisolle tai lapsille? Leikkihetki lemmikin kanssa? Tunti television ääressä?


Suunnitelmapohja .docx-muodossa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *