Mikä

Teoria aikaansaamisesta pohtii tekemista, aikaa, laiskuutta, tehtäviä, työtä, vapaa-aikaa ja ennen kaikkea sitä, miten jotain saisi aikaan.

Kuka

Venla on liikuntavammainen ADHD-tyyppinen, jota ei huvita tehdä mitään turhaa. Sen seurauksena hän pyörittää omaa yritystä, tekee päivätöitä, opiskelee, on monessa järjestössä aktiivi, viettää aikaa puolison kanssa ja katselee liikaa televisiota.

Onko se halusta kiinni?

Monen innostavan puhujan ja tehokkuusasiantuntijan mielestä se on ihmisen korvien välistä kiinni, menestyykö hän. Esimerkiksi Gary John Bishop kirjoittaa, että jokainen pystyy mihin vain jos oikeasti haluaa. Sen eteen pitää vain tehdä työtä.

Jos ei halua tehdä tarpeeksi työtä suuren tavoitteen eteen, pitää vaihtaa tavoitetta. Bishop kyllä myöntää, että tavoitteet voivat olla pieniä ja jokapäiväisiä. Mutta miten niiden suurempien käy, jos omat resurssit eivät yksinkertaisesti riitä?

Jos ei pysty tekemään kaikkea unelman ja tavoitteen eteen, pitäisikö siitä luopua? Joskus pelkkä arjen pyörittäminen vie henkisen ja fyysisen energian. Vaikeasti vammaiselle ja muiden avusta riippuvaiselle ylimääräinen voi oikeasti olla mahdotonta. Pelkkä halu ei vie siinä vaiheessa vain riitä.

Tavoitteita on hyvä olla. Unelmistakaan ei kannata luopua. Niitä voi edistää myös hitaasti tai vaikka vain ajatuksen tasolla.


Aiheeseen liittyvää

Gary John Bishop

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *