Mikä

Teoria aikaansaamisesta pohtii tekemista, aikaa, laiskuutta, tehtäviä, työtä, vapaa-aikaa ja ennen kaikkea sitä, miten jotain saisi aikaan.

Kuka

Venla on liikuntavammainen ADHD-tyyppinen, jota ei huvita tehdä mitään turhaa. Sen seurauksena hän pyörittää omaa yritystä, tekee päivätöitä, opiskelee, on monessa järjestössä aktiivi, viettää aikaa puolison kanssa ja katselee liikaa televisiota.

Moniajo

Saan aina välillä kuulla ihmettelyä, miten kiireinen olen ja miten paljon teen. En koe olevani ylisuorittaja, mutta silti olen monessa mukana. Opiskelen avoimessa yliopistossa, olen palkkatöissä ja pyöritän omaa yritystä, minkä lisäksi järjestöt vievät aikaani. Tämän päälle tulevat muut elämän haasteet.

Monta samanaikaista projektia on hyvä ADHD-tyyppisille aivoille. Kun kyllästyy yhteen, voi jatkaa toiseen. Toisaalta aina on myös jotain tylsää tekemistä tarjolla.

Tuppaan tehdä myös monta asiaa yhtä aikaa. Kokouksissa ja webinaareissa on pakko puuhata jotain vähän aivotoimintoja vievää, koska muuten en kuuntele ollenkaan. Ajatukset lähtevät harhailemaan liian helposti. Joskus tekeminen on hyvin tarkkojen muistiinpanojen tekemistä, joskus taas jokin helppo klikkailupeli.

Kirjoittaesa taas kuuntelen musiikkia, selaan verkkoa ja luen sähköpostia samalla kun suunnittelen kolmea seuraavaa blogikirjoitusta. Ehkä siksi nämä kirjoitukset ovat usein lyhyitä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *