Mikä

Teoria aikaansaamisesta pohtii tekemista, aikaa, laiskuutta, tehtäviä, työtä, vapaa-aikaa ja ennen kaikkea sitä, miten jotain saisi aikaan.

Kuka

Venla on liikuntavammainen ADHD-tyyppinen, jota ei huvita tehdä mitään turhaa. Sen seurauksena hän pyörittää omaa yritystä, tekee päivätöitä, opiskelee, on monessa järjestössä aktiivi, viettää aikaa puolison kanssa ja katselee liikaa televisiota.

Kokeile uutta

Aikaansaamattomuus on usein sitä, että sillä hetkellä on helpompi olla tekemättä mitään. Jossain vaiheessa tästä tulee tapa, ja on aina vain helpompi tehdä asioita tutulla tavalla eli jättää ne tekemättä.

Muutosvastarinnasta on kirjoitettu ties kuinka paljon. Harva meistä haluaa täysin uusia kokemuksia joka päivä koko päivän. Vastakohta eli pelkkiin rutiineihin ja tuttuun turvautuminen ei kuitenkaan ole hyvä vaihtoehto.

Tiedän joukon ihmisiä, joilla vuosikymmeniä jatkunut arki tulee muuttumaan lähiaikoina. Asiat on järjestetty tietyllä tavalla, joka ei ole kohta enää mahdollista. Muutamat heistä vastustavat kynsin hampain muutosta, koska kuvittelevat, että uudesta tavasta ei ole kuin harmia. He eivät halua edes ajatella, että uusi tapa toisi mukanaan jotain hyvää.

Elämä varmasti järkkyy, kun vuosikymmeniä jatkuneet tavat joudutaan miettimään uusiksi. Jos niitä olisi edes ajateltu muuttavan, ei äkkinäisen muutoksen uhka tuntuisi niin pahalta. Mikään ei kuitenkaan jatku ikuisesti.

Kaikkia asioita ei voi laiminlyödä ikuisesti. Jotain pitää saada aikaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *