Mikä

Teoria aikaansaamisesta pohtii tekemista, aikaa, laiskuutta, tehtäviä, työtä, vapaa-aikaa ja ennen kaikkea sitä, miten jotain saisi aikaan.

Kuka

Venla on liikuntavammainen ADHD-tyyppinen, jota ei huvita tehdä mitään turhaa. Sen seurauksena hän pyörittää omaa yritystä, tekee päivätöitä, opiskelee, on monessa järjestössä aktiivi, viettää aikaa puolison kanssa ja katselee liikaa televisiota.

Hakkeroi mielesi

Mieltä voi hakkeroida moneen suuntaan. Eräs yleispätevimmistä hakkerointi teorioista on sir John Hargraven silmukkateoria. Siinä tunnistetaan negatiiviset silmukat ajattelussa ja pyritään muuttamaan ne positiivisiksi erilaisten harjoitusten avulla.

Hargraven kirja ja sen harjoitukset löytyvät ilmaiseksi verkosta. Kirja olikin parhaimmasta päästä ajatusmallien muuttamisen kirjoista. Se oli käytännönläheinen eikä olettanut kaiken ratkeavan kerralla. Harjoituksia saa ja kannattaa jatkaa vaikka vuosia. Aina asiat voisivat olla paremmin.

Miinusta kirja saa pop-kulttuurihöpötyksestä. Osa liittyi aiheeseen, Pixarin wc-ratkaisut, osa taas ei okein, Tähtien sodan jedien harjoittelu. Viittaukset pop-kulttuurin tekivät kirjasta ehkä vähemmän puisevan, mutta paljon siitä olisi voitu karsia.

Lue lisää:

Mind Hacking

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *