Mikä

Teoria aikaansaamisesta pohtii tekemista, aikaa, laiskuutta, tehtäviä, työtä, vapaa-aikaa ja ennen kaikkea sitä, miten jotain saisi aikaan.

Kuka

Venla on liikuntavammainen ADHD-tyyppinen, jota ei huvita tehdä mitään turhaa. Sen seurauksena hän pyörittää omaa yritystä, tekee päivätöitä, opiskelee, on monessa järjestössä aktiivi, viettää aikaa puolison kanssa ja katselee liikaa televisiota.

Aloita pienestä

Ensimmäisen tehtävälistan ei tarvitse olla pitkä tai pitää sisällään suuria asioita. Kliseisesti elämänmuutos alkaa pienistä asioista, vaikka et olisikaan suurta muutosta tekemässä.

Hargraven ensimmäinen harjoitus on päättää missä ja koska päivän harjoitus yleensä tehdään. Ensimmäinen tehtävä listallasi voisi siis olla, että varaat pienen hetken ajatuksistasi tehtävälistan suunnitteluun. Franzen puhuu, miten pelkkä valmiiksi merkitty tehtävä tuo mielihyvää. Tästä sitä saa sitä helposti.

Kun totuttelet tekemään tehtävälistoja ja mietit sopivan kokoisia kokonaisuuksia, keitä kah vai syö amupala, listaa ensin tuttuja asioita. Mitä yleensä teet päivän aikana? Mitä on aina pakko saada aikaa, kuten hampaiden pesu?

Tuttujen asioiden jälkeen on helpompi kohdistaa katse niihin asioihin, mitä sinun pitäisi tai muuten haluaisit saada aikaan.


Lue lisää:

Mind Hacking

The Checklist Book: Set Realistic Goals, Celebrate Tiny Wins, Reduce Stress and Overwhelm, and Feel Calmer Every Day (The Benefits of a Daily Checklist)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *