Mikä

Teoria aikaansaamisesta pohtii tekemista, aikaa, laiskuutta, tehtäviä, työtä, vapaa-aikaa ja ennen kaikkea sitä, miten jotain saisi aikaan.

Kuka

Venla on liikuntavammainen ADHD-tyyppinen, jota ei huvita tehdä mitään turhaa. Sen seurauksena hän pyörittää omaa yritystä, tekee päivätöitä, opiskelee, on monessa järjestössä aktiivi, viettää aikaa puolison kanssa ja katselee liikaa televisiota.

(Älä) ole täydellinen

Olen kirjoitellut aikaansaamisen teoriaa hetken mielijohteesta. Tai no, nämä asiat ovat pyörineet mielessä pitkään. Nyt ne vain tulevat ulos ruudulle.

En ole koskaan kokenut olevani mikään ylisuorittaja. Menen monestä syystä sieltä, missä aita on matalin. Kirjoittaessa asiatekstiä olen huomannut itse nostavani aitaa aina vain korkeammalle. Tämä lienee osin opiskelujen perua. Siellä pitää kaiken olla harkittua, perusteltua ja sisältää kunnon lähdeviitteet.

Nämä blogitekstit ovat saaneet alkuna usein jonkun toisen ajatuksista. Tein kuitenkin tietoisen päätöksen alentaa aitaa. En laita tekstin sisään lähdeviitteitä ja lopussa oleva kirjallisuusluettelokaan ei menisi yliopistolla läpi.

En muutenkaan mieti etukäteen, mitä kirjoitan, enkä harrasta oikolukua. Kirjoitan ja julkaisen. Joitain ajatuksia jää varmasti kirjoittamatta.

Blogitekstiin tällainen tekniikka sopii. Jos ja kun päätän hyödyntää näitä tekstejä muuallakin, pitää ainakin lähdeluettelo hoitaa kuntoon. Nyt riittää, että tekstiä tulee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *