Lyhyt CV

Olen onlineviestinnän ammattilainen. Koulutukseni on virallisesti kauppatieteiden kandidaatti (lähes valmis maisteri), vaikka pääaineena on aina ollut tietojärjestelmätiede. Kandidaatin työn aiheena on ollut tekstipohjaisten keskustelujen tehokeinot Internetissä, ja gradun usean verkkoidentiteetin käyttö verkkoyhteisöissä. Sivuaineena minulla on kaupallisia kursseja sekä verkkoviestintää. Lisäksi projektinhallinta on ollut osana opintojani. Sitä olen opetellut lisää myös mm. Sisäministeriön koulutuksessa. Olen lisäksi käynyt läpi digitaalisen muotoilun opintokokonaisuuden Arcadassa, ja viimeksi kävin Otavan opiston järjestämän yhteisömanagerikurssin.

Olin juuri kaksi vuotta töissä IBM:llä sosiaalisen median ja muunkin viestinnän parissa. Samaan aikaan toimitin myös Lihastautiliitolle Ronsun elämää -kirjan. Vuoden verran olen aikaisemmin toiminut social media managerina pienessa mobiilialan yrityksessä. Lisäksi olen tehnyt satunnaisia projektitöitä lähinnä www-sivujen parissa, sekä sisällöntuottajana että koodarina. Vapaaehtoistöitä olen tehnyt erilaisissa vammaisjärjestöissä vuodesta 2002.

Olen ollut henkilökohtaisen avustajan työnantajana siitä lähtien kun täytin 18, ja vuodesta 2001 avustajia on ollu palkkalistoillani useampi yhtä aikaa. Hoidan itse heidän palkkauksensa (kokemuksia siitä täällä), koulutuksensa sekä työnohjauksen.

Luonteeltani olen rauhallinen ja ystävällinen. Tulen lähes kaikkien kanssa toimeen, vaikka en aina heti annakaan sosiaalista vaikutelmaa.

Sosiaalinen media on tuttua sekä yksityis- että yrityskäytössä, sisällöntuotantoon ja ylläpitoon saakka. Tarkemmin olen tutustunut seuraaviin palveluihin/järjestelmiin: TweetDeck, HootSuite, Skype, IRC, Twitter, Facebook, Google+, LinkedIn, php-pohjaiset keskusteluryhmät, sähköpostilistat ja blogit.
Osaan lisäksi kuvankäsittelyn perusteet (Photoshop ja vastaavat), www-sivujen kehityksen (Adobe Dreamweaver alkeet, Joomla ja muut vastaavat hallintajärjestelmät), julkaisuohjelmien alkeet (Adobe InDesign ja Illustrator), hakukonenäkyvyyden kehittämisen, sekä monia muita sekalaisia ohjelmia.
Lisäksi MS Officen ohjelmat ovat tuttuja, samoin kuin OpenOfficen vastaavat tuotteet.

Tarkemman CV:n saat pyytämällä.

Twitter-tilini @wepsi
Twitter-tilini @venlaraty
LinkedIn-profiili
Blogini liittyen työnhakuun ja työhakemuksiin

- Muutama esimerkkisivu Ronsun elämää -kirjasta
- Sisäministeriön YES4-projektissa tuotettu nettisivu, aiheena vammaisten työllistäminen 2011
- Olin mukana pelastamassa ravintola Strindbergiä 2010
- MTV3:n uutinen Strindbergin pelastamisesta
- Nettikampanja mobiilipelin eteen 2010
- Lehdistötiedote horoskooppisovellukselle 2010
- Mobiilialan tuotteen kehitysprojekti 2007